X-Reklám: más írók, költők

Hegedűs Hajnal

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi az írásaid?

Az érzelmek gazdagsága és a hozzá tartozó szavak pattogása. Érthető és hihető, még a lírai gondolat hasonlatai is. Reményeim szerint átérzik a szavak mélységét, a történések rejtett tartalmát is.

 

2. Mióta írsz és miért kezdted el? Mit szeretsz az írásban?

Gyerekkoromban kezdtem írni, egyszerűen késztetést éreztem, hogy leírjam a gondolataimat. Általános iskolában már magam köré gyűjtöttem a kevésbé olvasni szerető barátaimat és meséltem arról, mit olvastam.-talán így kezdődött. Rájöttem, hogy saját gondolatokkal is cifráztam és tetszett mindenkinek. Írok akkor is, mikor papírra nem kerül egy betű sem, cikáznak a gondolatok bennem.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Szívesen járnám a világot, szeretném megismerni az emberek életét más vidékeken is, hogy még érdekesebb történetek születhessenek. Élvezem a természetet, kedvelem az embereket. (általában, persze nem mindig és minden körülmények között) Valószínűleg mélyen belélegezném az életet, és megállva egy csodás helyen elővenném a tollat és a füzetet és írnék….

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A vers kattog bennem egy séta alatt is, vagy egy szikrázó csillag láttán is.
Egyszerűen jön. Kényszert érzek, hogy amit csak tudok, leírjak. Kisebb novellákat már írtam, sokszor egyszerű megtörtént eseteket szavakba foglalva. Hosszabb lélegzetű írás még témájában sem forrta ki magát, több esélyes, még puhítani kell a szavakat, rendezni a gondolatokat, de ami késik, még nem múlik!☺

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed?

Kedvencet megnevezni lehetetlen részemről. Szeretem a verseket, novellákat és falom a könyveket. Fontos az érzés, amit keltenek bennem.
Közel áll a lelkemhez a romantika, a lírai megoldások, ugyanakkor elbűvölnek a fantázia határait feszegető írások és a misztikus, spirituális megoldások is.

6. Melyik versed/regényed áll a legközelebb a szívedhez, mi a címe és miről szól?

Saját verseim közül mindig az a kedvencem, ami legjobban fészkel a gondolataimban. Talán jelenleg a Szerelem című, mert arról szól, hogy megtagadhatod az érzéseid, nem is akarsz már esélyt adni semminek, de az érzés elpusztíthatatlan.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az olvasókat?

Túl az ifjúság édes virágporán, mikor már rövidül az élet, most jöttem rá, hogy önmagamnak lenni sohasem késő! Átlagos, hétköznapi életet éltem, csak a gondolatok szivárványtárháza emelt ki a néha reménytelennek tűnő helyzetekből. Rá kellett jönnöm, hogy ne ellenkezzen senki a sorssal, és adja saját magát a világnak!

8. Szerinted mi egy jó regény/vers ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Legfontosabb, hogy azonosulni tudjon az olvasó a leírtakkal! Átélje, várja és érdekelje maga a történet, hasson az érzéseire. Írhatnám, hogy legyen mondanivalója, de szerintem ha valakit érdekel egy gondolat, történet, már megérte leírni!

9. Jelent már meg regényed, versesköteted?

Sajnos még nincs megjelent kötetem. Magamnak, barátaimnak írtam, meg ahogy mondani szokták a fióknak. Úgy érzem eljött az ideje, hogy megmutassam önmagam, kilépjek a saját magam köré épített gondolati magányból.

10. Hol lehet olvasni az írásaid vagy részletet belőlük?

Jelenleg a facebook fiókom/Vadócz Józsefné Hegedűs Hajnalka/ @Hegedűs Hajnal költői, írói oldala csoportban található több versem, de már egy egy verssel kopogtatok más fórumokon is.

 

Author

vvinca@freemail.hu