X-Reklám: más írók, költők

Isabel Healian Rose

 

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi az írásaid?

Az Angyalok Krónikái egyediségét talán az okozza, hogy kevertem a fantasy elemeket a valós életben történt eseményekkel. Minden emberi dolog, ami megtörténik a főhősnőmmel – legyen az akár jó vagy rossz – minden érzés igazi és valódi volt a részemről. Semmit sem változtattam rajtuk írás közben.

 

2. Mióta írsz és miért kezdted el? Mit szeretsz az írásban?

Már kamaszként írogattam verseket és történeteket, komolyabban azonban 25 évesen kezdtem el írni. Ennek már két éve és a legcsodálatosabb része számomra az, hogy önmagam lehetek alkotás közben: nem kell megfelelnem a világnak és megélhetem minden vágyam.

 

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Azzal/azokkal lennék, akik a legfontosabbak számomra. Akikhez igazán a szívem húz. Rávenném őket egy kis sétára a természetben, lovaglásra vagy íjászatra és mikor elérkeznénk a nap végéhez, biztosítanám őket arról, mennyire szeretem őket.

 

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Jelenleg az Angyalok Krónikái trilógia második kötetén dolgozom. Az első reményeim szerint hamarosan megjelenik. A Vezeklés onnan folytatódik majd ahol a Kísértés abbamaradt: Izabella és Marcell élete tovább bonyolódik, miközben meg kell birkózniuk vétkeik súlyával is. Ám ez még nagyon a távoli jövő; először azt szeretném, hogy az első kötet nyerje el az emberek tetszését.
Írni mindenképpen zene mellett szoktam. Mindig olyan szól, mely tükrözi az adott szituáció hangulatát.

 

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed?

Én is imádok olvasni, mint minden író. Falom a könyveket szinte mindenféle témában. Ha hármat ki kell emeljek akkor: Mary E Paerson – Feltámadottak Krónikái trilógiája, Tolkien – A hobbitja és Stephenie Meyer – Újholdja

 

6. Melyik versed/regényed áll a legközelebb a szívedhez, mi a címe és miről szól?

Az Angyalok Krónikái – Kísértés. Nem csupán azért, mert a saját élményeim érzéseim mosolyognak vissza rám, hanem mert mély mondanivalója van: egy mozgássérült lány nehézségeit tapasztalhatjuk meg, akit közben Lucifer is kiszemel magának és mindent megtesz azért, hogy megkaparintsa őt. Időközben megismerkedik egy férfival, Marcellel, akibe első látásra beleszeret. Ám nem csak a lány önbizalomhiánya a társadalomból való kirekesztettsége, illetve az elvárások nehezítik meg a két fiatal dolgát, hanem az is, hogy Marci nem az akinek elsőre látszik.

 

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az olvasókat?

Az, hogy mi érdekli az olvasókat szerintem nagyon jellemfüggő. Ami talán érdekes lehet, hogy rettentően kitartó és makacs személyiség vagyok. Amit a fejembe veszek azt mindig véghez viszem; ennek köszönhető az is, hogy a művem nyomtatásba kerülhet.

 

8. Szerinted mi egy jó regény/vers ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Akár regényről akár versről van szó, mindenképpen meg kell érintsen. Kattogjon az olvasó agyában, izguljon a szereplőkért képes legyen átérezni a helyzetüket és mindenképpen várja a folytatást. Ha ilyen mű születik az igazi kincs.

 

9. Jelent már meg regényed, versesköteted?

Most munkálkodom azon, hogy a regényemet megjelentessem és ez elég sok időmbe kerül. Bízom benne, hogy sikerül, hiszen vannak emberek akiktől azt a visszajelzést kaptam, hogy szívesen elolvasnák.

 

10. Hol lehet olvasni az írásaid vagy részletet belőlük?

https://www.facebook.com/healianrose/ ez a facebook oldalam, ahol találhattok részleteket a műből és, bár még friss, igyekszem majd minél színesebbé és izgalmassá tenni a látogatók számára.

 

Author

vvinca@freemail.hu