AkciĂł!

Ki a király?

 

300 Ft 100 Ft

PDF ! Kisregény !

(Megrendelést és fizetést követően email-ben küldöm.)
Lentebb beleolvashatsz a történet elejébe!

Ez a kisregény a Király NEM sötét paraszt című regényem eleje, mely önmagában is kerek egész.
A könyv még nem rendelhető.

KategĂłria:

Leírás

“Egy folyĂł vizĂ©ben, fĂ©lig a parti sziklák közt tĂ©rdepelve, lassan, fuldokolva Ă©ledeztem. Hányinger kavarta gyomromat. Éreztem, tĂşl sok vizet nyeltem. Támolyogva másztam ki a nedves fövenyre. A vihar Ăşjult erĹ‘vel támadt fel bennem. RosszullĂ©t környĂ©kezett. Hányni szerettem volna, de csak eredmĂ©nytelenĂĽl öklendeztem egy ideig. Aztán nem bĂ­rtam tovább. ErĹ‘tlenĂĽl nyĂşltam el a puha, nyirkos, de forrĂł talajon. Hanyatt fordultam Ă©s feltekintettem az Ă©gre.
„Egek!” Vörös lángtengerrel kavargó ében szurok örvénylett odafenn. Lenyűgözött, de egyben dermesztett is e látvány. Fáradtan hunytam le tekintetem. Mi történt? Hol vagyok? – cikáztak riadt gondolataim. Sietve térdepeltem fel, hogy körültekintsek. „Istenem!” Pillantásom döbbenten futott végig a horizonton. A kavargó, csillagtalan égbolt alatt kietlen, halott, de lángoló világ. Helyenként tüzek égtek, melyek kísértetiesen lobogó fényeikkel a Túlvilág képzetét idézték. Nem messze tőlem, egy különös építmény állt. Egy tákolmány, mely első pillantásra romhalmaznak tűnt. Balra egy ciprus komor árnya sötétlett. Mi történhetett velem? Hol vagyok? Ki vagyok? Hogy kerültem ide? Riadtan cikázó gondolataim tehetetlenül kutattak válaszok után. Miért nem emlékszem semmire? Riadalom rántotta görcsbe gyomromat. Emlékeimnek nyomát se leltem. Háborgó sötétség kívül, háborgó sötétség belül. Megborzongtam, bár forrón perzselt a levegő. Elöntött a tehetetlen, kétségbeesett riadalom. Fura, émelyítő illat lebegett a térben. Megkíséreltem feltápászkodni. Nagy nehezen sikerült csak. Sietve kutattam át zsebeim, de nem találtam semmit. Mit tegyek? Tétován tekintettem fel ismét, a tőlem nem messze magasló építmény monstrumára. Talán ott válaszokat kaphatok. – gondoltam, majd, még kissé támolyogva megindultam.

Rozoga ajtaja nyikorogva tárult ki előttem. Beléptem. A nagy hőségben addigra már megszáradt rajtam a ruha. A kanyargó folyosó mindkét oldalán, a falakon fáklyák lobogtak. Fényük valósággal életre keltette a sötétséget, mely feketén táncolt mindenütt. Oly ismerősnek tűnt ez a hely. Több ajtó mellett is elhaladtam. Aztán megálltam egy nagyobb és díszesebb előtt, de csak egy pillanatra, majd feltépve kilincsét beléptem.
KĂ­váncsian tekintettem szĂ©t a zajos helyisĂ©gben. „Bizonyára ez lehet a helyi FogadĂł.” – gondoltam, miközben meglepetten szemlĂ©ltem az asztalok körĂĽl ĂĽldögĂ©lĹ‘, beszĂ©lgetĹ‘, kĂĽlönös, pokoli alakokat.”

Érdekel a teljes történet?
Rendeld meg most!