Barion Pixel

Havi bérlet 2 rész

Alex: – Kérem, mondja el melyik mit jelent, mert pesti vagyok és ott nem volt ennyi lehetőségem.
A pénztáros erre türelmesen végigsorolja, Alex pedig választ. Addig Pesten ahhoz szokott, hogy kimondta, hogy havi bérlet és melyik naptól, majd pedig bediktálta a személyi igazolványának a számát és már kapta is a bérletét kemény 9500 Ft-os áron. Itt viszont minden más volt. Új város, új szabályok, bár ugyanaz az ország.
Az iménti párbeszéd után Alex már azt hitte fellélegezhet, mert végre kölcsönösen értették mit szeretne venni. Itt fénykép is kellett hozzá, de azzal már készült. Gondolta, összedobnak neki egy fényképes igazolványt a bérlethez és ennyi. Korábban Pesten is volt ilyen rendszer. Meglepetésére azonban a kérdezz-felelek tovább folytatódott eképpen:
Pénztáros: – Mi a neve?
Alex erre végigsorolta valamennyi eredeti nevét. Nem volt kevés, hála a jó édesanyjának, akit a sorban mögötte állók már bizonyára aktívan emlegettek magukban. Ráadásul betűznie is kellett. Még jó, hogy legalább nem volt kínai.
Pénztáros: – Személyi igazolvány száma?
Alex még ezt is gyanútlanul elárulta.
Pénztáros: – Lakcíme?
Alex már kezdte kellemetlenül érezni magát. Persze nem nézett ki rosszul a pénztáros és vonatkoztassunk el most a szereplők korától, valódi nemétől és ne törődjünk a nemi identitásukkal se, hisz a mai világban bármi megtörténhet, de… Aidan mégiscsak ott állt mögötte. Alex tehát már majdnem belepirult abba, hogy a pénztáros a címe felől érdeklődik. Persze még ennél is zavaróbb volt az a sornyi igen vörös fejű ember mögötte. Kissé ijesztően hatott, hogy mindjárt megtudják a címét is, de mit tehetett volna? Kellett neki az a bérlet.
Alex tehát előkapta a lakcímkártyáját és a pénztáros elé tette.
Alex közben mosolyogva: – A telefonszámom nem kéne?
Pénztáros: 😨

Shopping Cart
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0