Barion Pixel

Adj tanácsot!(1) – Martin vallomása

Nagy örömömre igen sokan jeleztétek, hogy szívesen lennétek a regény szereplőinek barátai és adnátok tanácsokat nekik a nehéz helyzetekben. Ezért most elmesélik nektek újra a történetüket, hétről-hétre egy-egy fejezetet olvashattok és elmondhatjátok, megírhatjátok véleményeiteket, azt, hogy ti mit tettetek volna másképp. Választhattok, melyik szereplő barátai lennétek, kinek vennétek fel a telefont, ha bajba kerülne, kinek válaszolnátok az sms-ére. (Akár több szereplő barátai is lehettek.) (A következő regényben meg is fogadják majd a legnépszerűbb baráti tanácsokat.)
Martin nevében máris köszönöm a sok visszajelzést. Úgy látom, a többség azt tanácsolta, hogy mondjon igazat a lánynak, mesélje el neki múltjának történetét még akkor is, ha ezt követően a lány elhagyja. Mivel azonban nem ismeritek múltjának teljes történetét, mert az előző kötetet még nem olvastátok, ezért az alábbiakban Martin összefoglalja nektek azon események lényegét, melyek a jelen kötethez vezettek.

 

A kérdés: Ezt követően is úgy vélitek, el kéne mondania a lánynak az igazat?
Ha más véleményen vagy, akkor hozzászólásban fejtsd ki!

 

Martin vallomása:
„A kérdésre Martin végigvezette acélos tekintetét a hóborította tájon, miközben elméjében felidézte a múltat. – Megrendeztük a halálunkat. Ki akartunk szállni. – kezdte lényegre törően. – Mindketten tudtuk, éreztük, nem élhetünk úgy tovább, előbb-utóbb végeznek velünk. Zavaró porszemek voltunk a gépezetben. András aztán kitalálta, hogy tehetnék pontot a történet végére. Miután még keresztbe tettünk néhány alvilági tagnak, mielőtt még végezhettek volna velünk, felszálltunk egy régi Cessnával és elindultunk észak felé. Nem tartottuk titokban sem a célunk, sem az útvonalat. Azt azonban kettőnkön kívül senki se sejthette, hogy a Jenyiszej folyó felett meg akarjuk játszani a halálunkat a sziklafalaknak repülve. Azt terveztük, hogy az utolsó pillanatban kiugrunk majd. Mindketten. Mielőtt még a gép a szikláknak ütközve darabjaira robban szét. Ekképp szólt a terv, ami azonban sajnos nem sült el jól. Úgy volt, hogy utána egy megbeszélt helyen találkozunk. András és én. De nem volt ott. Aztán hallottam a hírekben, hogy meghalt. Ez még önmagában nem lett volna meglepő, hiszen az én halálhírem is bemondták. Ez volt a célunk. Csakhogy neki a maradványait is megtalálták. Ezt követően Amerikába utaztam az eredeti terv szerint, hamis papírokkal. Ott ismertem meg a lányt, Izabellt. Első látásra elsöprő szerelemnek tűnt a miénk. Új életet akartam kezdeni vele. El akartam feledni a múltat, annak minden hibájával, borzadályával együtt. Mivel korábban jogot végeztem és az alvilág ügyvédjeként praktizáltam, logikusnak tűnt, hogy ismét a jogi pályán helyezkedjem el, de nem akartam ezzel nagy feltűnést kelteni. Elvegyültem hát. Új név, új személyazonosság, új élet, egy csodálatos lány oldalán. Aztán pár hónap múlva feleségül is vettem Izabellt. Nem gondoltam, hogy el kéne mesélnem neki a múltam, amit már magam is feledni akartam. Szerintetek már akkor hibáztam? De én biztos voltam abban, hogy végleg megszabadultam a múlttól, mintha az soha meg se történt volna és a lánnyal boldogságban fogom leélni a hátralévő életem. De aztán… sajnos elkövettem egy végzetes hibát… eljöttem Magyarországra, mert meghallottam hírét, hogy egy régi barát, Alex bajba került és ügyvédre van szüksége. Azt hittem elég jó az álcám, hiszen feketére festettem a szőke hajam, szakállt is növesztettem, fekete keretes szemüveget hordtam, szóval azt hittem itt is biztonságban leszek, mert senki se ismerhet fel és egyébként is a legfőbb ellenségeim, a Wangok zöme messze van és a többségük börtönben ül. Azt hittem, feledésbe merült már a történetem. De tévedtem…”

 

A kérdés: Ezt követően is úgy vélitek, el kéne mondania a lánynak az igazat?
Nem lenne jobb, ha egyszerűen csak hazaküldené a lányt és megmondaná neki, hogy vége és elválik? Esetleg azt hazudhatná, hogy megcsalta, hogy már mást szeret. Így a lány megutálná, hazatérne és nem kerülne veszélybe vele együtt.

 

A regény folyamatosan kerül fel (minden nap) és most ingyen olvashatod.
Gyere minden nap:
http://www.regenyeim.hu/

Leave a Comment

Shopping Cart
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0