történetek - NOVELLÁK - elbeszélésekTavaly elkezdtem minden kedden és vasárnap feltenni egy-egy történetet!

Ha tetszenek, csatlakozz a Facebook-on ide kattintva és hívd meg barátaidat, ismerőseidet is és jelezd, ha szeretnél újabb történeteket olvasni!Két évvel korábban...

Eredmény: -

Két évvel korábban...

Feltéve: nov. 29. - kedd

Részlet:
„Kitártam az ablakot és lenéztem. Tökéletes börtön. Odalenn kószáltak a kiképzett harci ebek. Az ugrást még meg mertem volna kockáztatni az első emeletről, de...”
Elolvasom

A néma kiáltás

A néma kiáltás

Feltéve: nov. 27. - vasárnap


Egy KÜLÖNLEGES történet!
Olvasd végig és megérted, miért!”
Elolvasom

Egy darab mennyország

Egy darab mennyország

Feltéve: nov. 22. - kedd

Részlet:
„Lerogyott a földre, kezeivel megérintve azt, majd belemarkolt, mint aki most, hogy megragadta, sosem engedné el, mintha attól félne, elillan ez a varázslatos látomás.”
Elolvasom

Hihetetlen történet

Hihetetlen történet

Feltéve: nov. 20. - vasárnap

Részlet:
„Lendületem hevétől térdre omlottam és félig kiestem a kabinból. Ösztönös mozdulattal kaptam magam elé kezeim. Élénkpiros vér folyt szét a üvegcserepek között.”
Elolvasom

Az idegen

Az idegen

Feltéve: nov. 15. - kedd

Részlet:
„Az idegen a bejárat előtt megtorpant egy percre. Elbizonytalanodott, de tudta, ezt meg kell tennie, mert egyedül ő képes a legapróbb nyomokat is észrevenni.”
Elolvasom

Harc földön és égen

Harc földön és égen - fantasy

Feltéve: nov. 13. - vasárnap

Részlet:
„Amikor meglátta a fényes alakot, tudta, csapdába csalták. Egyedül érkezett, hogy a megbeszéltek szerint titkon egy lánnyal találkozzon. A lányt azonban nem látta sehol.”
Elolvasom

Csajozás mesterfokon

Csajozás mesterfokon

Feltéve: nov. 08. - kedd

Részlet:
„Mondtam neki persze, hogy a legjobb mesterhez fordult, mert én, András vagyok e vidéken a bulik királya és szerencséjére én szívesen mutatok is neki pár trükköt, egy sor variációt...”
Elolvasom

Az utolsó fénysugár

Az utolsó fénysugár - fantasy

Feltéve: nov. 06. - vasárnap

Részlet:
„Egyszer volt, hol nem volt, talán igaz is volt, hetedhét országon túl, az Égei tengeren innét, élt három fívér. Messze földről érkeztek a vidékre és egy nap elhatározták, hogy sorsot húznak...”
Elolvasom

Fogadás két szemszögből

Fogadás két szemszögből

Feltéve: nov. 06. - vasárnap

Részlet:
„Néma, fagyott csend telepedett a fülkére egy hosszú pillanatig. A két tengerzöld tekintet rezzenéstelenül fonódott egymásba válaszok után kutatva. Két szív zakatolt versenyt a vonattal.”
Elolvasom

Egy közülük...

Egy közülük... - fantasy

Feltéve: okt. 30. - vasárnap - LEGÚJABB

Részlet:
„Csak nézte a jelenetet és nem tudta, mit tegyen. Szerette volna megmenteni a foglyot, de nem lehetett biztos az ártatlanságában. Ráadásul, ha kiáll mellette, akkor szembefordul a királlyal.”
Elolvasom

Valahol Almádiban...

Valahol Almádiban...

Feltéve: okt. 25. - kedd

Részlet:
„Tetszett a válasz, a fickó is egyéniségnek tűnt, az útirány is stimmelt, mi kellett volna ennél is több? Nem töprengtem soká, sietve kerültem meg a kocsit, majd bepattantam mellé.”
Elolvasom

Nincs nagyobb kincs a Világon...

Nincs nagyobb kincs a Világon... - fantasy

Feltéve: okt. 23. - vasárnap

Részlet:
„Miközben helyet foglalt a díszes bársonykanapén szemben a királlyal, arra gondolt, hogy ez az utolsó alkalom, hogy itt van, hogy itt lehet. Tudta, miután elmondja neki az igazat, távoznia kell, talán örökre.”
Elolvasom

Pasizás mesterfokon

Pasizás „mesterfokon”

Feltéve: okt. 18. - kedd

Részlet:
„Hajnal felé járt az idő, amikor megpillantottam egy jóképű, szőke srácot. A bárpultnál álldogált, hanyagul megtámaszkodva. Tekintetemet nem bírtam levenni róla. „Mit tegyek?” – Töprengtem magamban. Már nem volt időm. Mennem kellett. Már vártak rám.”
Elolvasom

Szép, új Világ

Szép, új Világ - fantasy

Feltéve: okt. 16. - vasárnap

Részlet:
„A birodalom újabb hajója áll készen az útra. Reméljük, ez visszatér, hogy lezárhassuk, az oly sokakat foglalkoztató kérdést, mely ugyancsak felkorbácsolta az indulatokat. Vajon véget ér az óceán a távolban, majd pedig vízesésként hullik alá? Vagy létezik az éden földje odaát?”
Elolvasom

A Halál életének értelme

A Halál életének értelme

Feltéve: okt. 14. - péntek - bónusz

Részlet:
„Tóth Tihamér már az ötvenes éveiben járt. Erre gondolt, miközben hátát a korlátnak támasztva, töprengőn nézte a sötétlő mélységben örvénylő folyót. „Mi vajon az élet értelme?” – kérdezte önmagától, de választ már nem várt... Ma, ezen az estén végre megértette.”
Elolvasom

Ex-tram

„Ex-tram”

Feltéve: okt. 11. - kedd

Részlet:
„Diákéveim alatt nemcsak megszerettem a régi villamost, hanem egyszerűen imádtam. Az én szívemhez is hozzánőtt az évek alatt és emlékek ezreit idézte fel bennem. Mindig újabb történettel gazdagodtam általa. Aztán egy nap elkezdték pályára állítani az új szerelvényeket.”
Elolvasom

Meglepő fordulat

Meglepő fordulat

Feltéve: okt. 9. - vasárnap

Részlet:
„A villamos egykedvűen zörgött a síneken. Közeledtünk. Már csak három megálló. Már csak kettő. Az égre tekintettem. Sötétlő viharfelhők gyülekeztek baljósan odafent.
A villamos végtelen lassúsággal állt meg ismét.
Akkor pillantottam meg a srácot.”
Elolvasom

Litván éj

Litván éj

Feltéve: okt. 4. - kedd

Részlet:
„Fáztam. Éhség és fáradtság gyötört. Csak álltam ott a sötétben, a szinte teljesen elhagyatott benzinkúton, mögöttem végtelennek tűnő sorban vánszorogtak a kamionok sötét tömegei a határ felé, s néztem társamat. Sehogy se tudtam, mit tegyek.”
Elolvasom

Második találkozás

Második találkozás

Feltéve: okt. 2. - vasárnap

Részlet:
„Hajnali kettő felé járt az idő. A zene még javában szólt, a buli még korántsem ért véget, de a lány nagyon unta magát. Úgy érezte, már semmi különös nem történhet vele azon az éjszakán, ideje elindulnia hazafelé... ám ekkor... ekkor megpillantotta Őt! Ismét! A Férfit!”
Elolvasom

A találkozás

A találkozás

Feltéve: szept. 27. - kedd

Részlet:
„A lány elgondolkozva sietett a sötét, későőszi éjszakában. Borongós szürke fellegek úsztak az éj fekete bársonyán. Száraz faleveleket sodort a szél, fel-felkapva őket a magasba... Egyszer csak megpillantott egy srácot. Árnya sietős léptekkel közeledett. Nem hozzá, csak felé.”
Elolvasom

Zúgó harangok

Zúgó harangok

Feltéve: szept. 26. - hétfő - bónusz

Részlet:
„Óriási harang mély torka ásított felette. Lassan, a falnak támaszkodva talpra állt... – „Istenem!” – villant át rajta a felismerés. – „Tehát így, így akarnak végezni velem!” – rémület hasított át rajta, miközben a korláthoz támolygott. A mélységbe tekintve szédülés fogta el.”
Elolvasom

Az utolsó kívánság

Az utolsó kívánság - fantasy

Feltéve: szept. 18. - vasárnap

Részlet:
„Tényleg rémisztőnek tűnt, ahogy szaggatta bilincseit. „Ki tudja vajon, hogy a penészes, nyirkos falakból nem szakadhatnak-e ki, súlyos láncai?! Mégis… Miért adnám oda ennek az őrültnek, ezt az ártatlan teremtést? Nem. Arról szó sem lehet.””
Elolvasom