Barion Pixel

A találkozás

A mozgólépcsőn
(Alexandra és András találkozása)


A fiatalember elmélázva haladt felfelé a mozgólépcsőn. A folyamatos, monoton zúgás andalította érzékeit. Ez a nap is olyan volt, akár a többi a főváros egyhangú hétköznapjai közül.

De ekkor… ekkor megpillantotta a leányt és hirtelen, mintha borzongató áramütés riasztotta volna fel révületéből. Nem hitte, hogy újra találkozhatnak… Legszívesebben átölelte és védte, szerette volna. Elöntötte az érzés, hogy bármit megtenne érte. És azok a gyönyörű, ábrándos, zöld szemek… soha nem látott még igézőbbet.

Ahogy a mozgólépcsőn lassan haladt lefelé, mint egy éppen alászálló angyal… tekintetük találkozott egy pillanatra, de a lány zavartan sütötte le pilláit. Az érzés kölcsönös lehetett, mert ahogy egymás mellé értek, újra feltekintett a fiúra. Szemeiben ott csillogott a varázslat, de a tétova kérdés is. Mit tehetne? A két, ellentétes irányú mozgólépcső könyörtelenül vitte őket tovább, el egymás mellett.

Tekintetük éppcsak összekapcsolódott, még alig ismerhették fel a szívükben fellobbanó lángot, a könyörtelen sors már szakította is szét őket. Mindketten fordultak, mintha nem akarnának elszakadni egymástól, de a tömeg miatt visszafutni egyik se tudott volna.

A mozgólépcső, mint a kíméletlen Végzet, lassan, de biztosan kettészakítani készült az összekapcsolódni akaró szíveket.

Hiába… van, hogy a Sors mást akar… van, hogy reménytelenül lángol fel a szerelem.

A fiú tudta, pár pillanat és elmúlik a varázslat és ezt a különleges tüneményt tova fogja sodorni a végzet és az emberáradat… de mit tehetne? Lassan fogyni kezdett lábai alól a mozgólépcső és vele együtt az idő… az idő arra, hogy bármit is tegyen.

Hirtelen ötlet villant át rajta. Sietve kapta elő a tárcáját és az már száguldott is le a fémcsúszdán a lány felé, aki utánakapott. Persze romantikusabb lett volna egy szál rózsa, de ez, praktikusabb ötletnek tűnt. Aztán összemosolyogtak egy röpke pillanatra, miközben a fiú már érezte, hogy ezzel nemcsak a tárcája és vele együtt a címe, de a szíve is a lányhoz került.

Tetszett ez a rövidke történet?
Megkedvelted szereplőit?

Elárulom, hogy teljes regényeket is írtam róluk!

Ezek egyike:
Az el NEM lopott gyémánt című romantikus regény, melyben ők is belekeverednek a kalandokba.

További könyvek, melyekben olvashatsz róluk:
Lélekmelegítő történetek
Lebilincselő történetek

Vajon miként alakul a sorsuk? Kinek fontosabb a barátság, a szerelem és kinek a különleges, színét változtató kaméleon-gyémánt? És egyáltalán, miként tűnik el az ékkő a széfből, ha azt senki el nem lopta? Krimiszerűen fordulatos ez a történet. Kattints és olvass bele! (Kérésetekre a könyvek már utánvéttel is rendelhetőek!)

Shopping Cart
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0