Barion Pixel

Folytatás: A folyó +Ízelítők

A folyó – folytatás 6.

Desider szava térítette magához.
– Látom, téged is meggyőzött!
– Nem, dehogyis… csak… – felelte barátja, miközben felé fordult. Akkor látta meg, hogy Desider közben felpattant egy korlátra.
– Mit csinálsz te ott?
– Itt lent folyik a folyó, amiről beszéltem. – mutatott a mélybe.

A történet folytatódik! Csak rajongóknak!

Ide kattintva olvashatod ingyen: A folyó (a teljes, rövid történet - naponta kerül fel)

A kávézó egyik asztalánál egy feltűnően csinos leány üldögélt egyedül, magányosan. Elgondolkodva kóstolgatta a süteményt, melyet nemrég hoztak ki neki. Ez már nem az első volt. Úgy tűnt, édességbe próbálja fojtani bánatát. Nagy, barna, enyhén mandulavágású szemeivel szomorúan tekintgetett az újabb és újabb, betérő vendégekre. Mintha várt volna valamit, valakit. Valójában azonban a férfi már megérkezett. Ott ült, nem messze tőle. Egy szépen zöldellő műnövény levelein át feltűnés nélkül figyelemmel tudta kísérni minden mozdulatát. Jól látta azt is, hogy most, miközben egy nővel kávézgat, már nem viseli a jegygyűrűt, mely pár perce még, amikor az egyik kereszteződésnél az utolsó pillanatban visszarántotta a váratlanul érkező busz elől, akkor még az ujján volt. A férfi akkor elmormolt egy köszönömöt, de több figyelemre nem méltatta a lányt.


– Már biztos, hogy ő az. – suttogta a lány.
– Igen. Tudom. – felelte a király gondterhelt arcot vágva.
– Az arca, a tekintete… a viselkedése. Nem lehet véletlen ennyi hasonlóság. – folytatta Cynidor – Döbbenetes fordulat a Sorstól, hogy így kaptuk vissza a pilinkét. És ráadásul semmire nem emlékszik.
– Aligha hihető, hogy mindez a Sors műve lenne.
– Mire gondol felséged?
– Arra, hogy ilyen véletlenek nem létezhetnek. – suttogta a király.


Tavaly decemberben olyan bátortalanul tettem fel az első kisregényt. Döbbenten néztem, hogy váratlanul mekkora sikere lett és mennyien követeltétek a folytatást. 😮 Még fent van és ingyenesen olvasható. A végzetes átváltozás címet kapta.

Mivel ősszel közzétettem a kalandregényt, aminek nagy sikere volt, gondoltam egy nagyot és ha már oly szépen összegyűltek az olvasók, gondoltam megkostoltatom velük a fantasy elejét, ami egy kb. 50 oldalas kisregény. Úgy voltam vele, hogy ha tetszik, akkor jó. Ha nem, akkor eltűnök, mintha itt se lettem volna. 🙂 De siker esetén se akartam közzétenni többet. Tovább porosodott volna, míg kiadót nem találok. Másfél hónapig győzködtek az olvasók, hogy tegyek közzé még egy történetet. Aztán februárban megtettem és azóta “nincs” megállás. 🙂 Nem zavar, hogy minden ingyenes.

A történetek a fejemben íródtak. Papírra kollégista éveimben írtam le néhányat, mert szerencsét akartam próbálni velük kiadóknál, de aztán az egészből nem lett semmi. Szóval az írás nálam csak egy eszköz. Eszköz arra, hogy másokkal megismertethessem a történeteket, de gyakorlatilag mesélhetném ehelyett akár szóban is. Csak ha leírom, az praktikusabb, mert akkor a mesélőnek és a közönségnek nem kell egyszerre jelen lenniük. Egyébként azóta nem nagyon írok. Bennem nincs vágy az írásra és időm se igazán van rá. Arra viszont nagyon vágyok, hogy minél többen megismerjék ezeket a történeteket. A kalandsorozatot és a fantasyt is. És ha ehhez írni kell, hát írok. 🙂 Sajnos azonban az életben maradáshoz dolgoznom kell, így nem nagyon van időm manapság. Mivel azonban már van mobil, így útközben ki tudom használni az időt a mesélésre. Ha majd elfogynak a már leírt történetek és elég nagy lesz rá az igény, akkor a többit is kiírom a fejemből. Több száz kötetnyi történet várja, hogy eljöjjön az idő.

Igen fontosak az emberi értékek, a szeretet, a becsület, a bátorság, a bizalom, a hűség, a tisztelet, az önfeláldozás, a barátság… ezért regényeimben megtalálhatjátok a pozitív értékeket és sok tanulságot. Az újabb történetek naponta kerülnek fel. Már több történet teljes mértékben felkerült! Kellemes olvasást kívánok!


Leave a Comment

Shopping Cart
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0