Barion Pixel

Folytatás: A folyó + Lidaster eleje + szpojlerek

A folyó – folytatás 5.

Aztán Phosphor később, amikor ismét sétára indult a faluban, megpillantotta a vezért. Elindult hát, hogy beszéljen vele.

A történet folytatódik! Csak rajongóknak!

Ide kattintva olvashatod ingyen: A folyó (a teljes, rövid történet - naponta kerül fel)

Yperpéran legendája – A tüzes lidérc

“Csak állt a fal melletti félhomályban mozdulatlanul. Várt. Megszokta már a várakozást, azt, hogy csak akkor mozduljon, ha gazdája szólítja. Mindig követnie kellett őt mindenhová, ott kellett lennie a nyomában, várva parancsait. Gazdája azonban többé már nem ment sehová. Már csak egyetlen út volt hátra számára, de arra nem kellett elkísérnie. Várt. Ezúttal nem parancsra, hanem arra, hogy gazdája kilehelje a lelkét és számára új gazdát válasszon a sors, avagy a végzet. Személy szerint nem volt különösebb gondja a jelenlegivel se. Nem akarta a halálát, de tudta, ez az emberek számára szinte mindig bekövetkezik.”

Ide kattintva olvashatod! - A tüzes lidérc (eleje)

Vigyázat! – Szpojler-VESZÉLY!
(Csak saját felelősségre olvasd!)

Yperpéran legendája – Az utolsó fénysugár

Egy kisfiút több ezer éve kitesznek a sztyeppék pusztaságába. Gyakorlatilag ezzel hosszú és keserves halálra ítélik. A Sors azonban döbbenetesen fordulatos és magasra ívelő életet szán neki. De vajon miként lesz belőle király? Először egy különös vándort sodor útjába a Sors, aki hellén kereskedőnek mondja magát. Senki se sejti róla, hogy valójában egy távoli galaxis szülöttje, különös képességekkel, nagy technikai tudással. Azt pedig még kevésbé gondolná bárki, hogy a saját népe elől menekült a Föld nevű bolygóra és vegyült el az emberek közt. Szövetségeseket, bizalmasokat keres, olyanokat, akiket harcosokká képezhet ki arra az esetre, ha népe rátalálna. Ismeri az örök fiatalság titkát, így az idő nem számít neki. A sci-fi vonal azonban csak sok kötet múlva kapcsolódik a fantasy kötetek eseményei közé. Előbb még valahogy király lesz a fiúból és létrehozza a birodalmat, Yperpéránt.

Ide kattintva olvashatod ingyen: - A rettegés vége (kisregény)

Olvasói gondolat:

a horror filmeket utálom értelmetlen és undorítóak

A regényeimben emiatt nem kell aggódnod. Az egyik lényegük pont az, hogy leküzdjem ezeket a sztereotípiákat. Ahogy azt gyakran hangoztatom, itt nincs értelmetlen öldöklés és hasonlók. Nálam a zombik nem agyatlan élőholtak és főként nem gonoszak. (Legalábbis nem mind.) Persze kellenek olyan jelenetek, amikor főhőseink azt hiszik, amit általában az emberek. Kezdetben tehát előítéletesek, részben, vagy teljesen… aztán történnek a dolgok és jönnek a változások. Így tudom megváltoztatni szépen, lépésről-lépésre az emberek gondolkodásmódját és megértetni, hogy nem kell rettegni valamitől, vagy valakitől, aki más, nem néz ki olyan jól… stb. És nem kell hinni az előítéleteknek, szóbeszédeknek, pletykáknak. És csak és kizárólag a tettek számítanak. Szóval a történeteimben nincsenek egyértelműen feketék, fehérek, jók rosszak, csak érdekek ütköznek. Nincs értelmetlen gyilkolászás, kínzás. Van egy mély mondanivalója az egésznek, mely igen sok tanulságot tartalmaz és az igaz értékeket hirdeti. Ha majd olvasod, te is megérted mindezt. Sokan mondták már, hogy amikor azt olvasták, hogy fantasy… az előítéleteik miatt neki se akartak állni. Nem gondolták, hogy a történetekben ennyire szembemegyek az átlagossal, mindazzal, amiket a fantasy-król gondolnak, amik miatt nem olvasnának ilyesmiket.


 

Általános információk:

 

Asté volt, aki Phosphort kimentette a fagy haláltól? De akkor ki volt az “apa”, akivel vitázott a lány a faluban, amiért ott ápolta?

Igen. Így van. A király és a sötét paraszt című történetben főhősünknek, aki a feledés vize, a Léthé miatt semmire se emlékszik, Phosphor egyértelműen tudtára adja, hogy ő az, aki a Dermedt vágyakban is szerepelt. Csak egyik történetben sincs említve a lány neve. Ő Asté. Valahol, valamelyik posztban, elárultam, de most hirtelen nem tudom, hogy hol. A két történet közt eltelik pár ezer év, több kötet.

 

A fénylények támadása után vagyunk és…
Desider = király
Apollonosz = jövőbelátó és gyógyító
Zsántár = Ylarion
Asté = a király fogadott lánya, kúszó felderítő
Elfidár = ?
Lidaster = ?

Bár néha van, hogy valaki újjászületik és másként néz ki, de Cynidor a király mellé szegődik, ritkán hagyja magára és örök fiatal marad. Apollón, görögösen Apollonosz. Ebben a regényben (A király és a sötét paraszt) konkrétan kimondom a neveket. A többit igen jól látod. Lidaster a tüzes lidérc. Kívánságokat teljesít. Mármint mindig a gazdájáét.
Fent van a róla szóló regény eleje a fészen…. talán a weben is… de majd megnézem és felteszem a mai posztba a weboldalamra. Lidaster nem sokkal Asté születése után keveredik a történetbe. Egy leány lesz az új gazdája… akit aztán elrabol valaki abból a világból. Neki, mint lidércnek, ha tetszik, ha nem, teljesítenie kell a gazdája minden parancsát, különben, ha megtagadná… amivel időnként próbálkozik is… akkor nagyon rosszul lesz és bele is halna. Úgy véli ebből nincs kiút a számára. De aztán találkozik valakivel, aki megtalálja számára a megoldást és szabad lesz. Szóval a fenti történetben, amikor a rendet bontják, ő már szabad. Tehát már önszántából segíti főhőseinket. Ő lesz a király kincstárnoka is egyben. Mint lidérc, pillanatok alatt jön-megy, és mint a népi hiedelmekben, hozza a pénzt, aranyat, ezüstöt, bármit. Lassan összeszedek minden történetet a weboldalon, amit a fészen posztoltam és minden felkerül ide is. Érdemes minden nap ide látogatni ezért is, valamint a történetet is mindig folytatom. A Lidaster-ről szóló kötet erősen romantikus, mert hevesen lángoló, szenvedélyes. Az új gazdájába is hamar beleszeret, és látszólag gyorsan feledi, hogy előző nap még másvalakiért élt-halt. Az új gazdája azonban nem viszonozza érzéseit, mondjuk nem is sejti azokat… ehelyett beleszeret a királyba és emiatt nem érdekli semmi más csak az, hogy miként szerezhetné meg a férfit. Aztán hamar szembesül vele, hogy hosszú a sor előtte. Hogy csak az ismertebbeket említsem, Cynidor, Nüx… vannak jópáran nők már a király körül. Abban a kötetben viszont egyiküknek sikerül elérnie, hogy a felesége lehessen. Elfídárnak nagyon bonyodalmas múltja van, olyan titokkal, amihez kell az, hogy pár kötetet elolvassatok. Bár… ha szeretnétek, feltehetek egy olyan jelenetet, melyben erről beszélnek, de az csak fél igazság lesz. Ha ez nem gond, felteszem. Arra még nem feleltem, hogy ki volt az apa a Dermedt vágyak című történetben.
Holott azt tudjuk, hogy Asté a király nevelt lánya. De akkor, hogy került az emberek közé és miért volt úgy beállítva mintha oda tartozna? A részben párhuzamos regényből derül mindez ki…. de addig még sok minden történik vele. Korábbi posztban olvashattátok, hogy a hercegnők (Asté és Káté) éppen a királynál van, amikor Phosphor és Ylarion a palottába érkezik. Ekkor derül ki a király számára, hogy Asté megint engedetlen volt és emiatt súlyosan megsérült. Kiküldi az Árnyat, mert nem akarja előtte felfedni azt, hogy erre rájött. Ezt követően az Árny elhagyja a kíséretével a fogadótermet és a folyosón megdöbbenve szembesül Phosphor-ral, majd úgy tesz, mintha ő lenne a király… egy kisebb helyiségbe kíséri őket, ahol pribékjeivel elfogattatja, majd viszik a határon is túlra. Erről már olvastatok a Végzetes átváltozás című történetben. Közben az ezzel párhuzamos, Astéról szóló regényben a hercegnő sebét odabent ellátják, majd titkon, a várható büntetés miatt megszökik. További posztokban folyamatosan teszem még fel, miként folytatódik ez a szál. Aztán végül a büntetést mégse kerülheti el… egy kis Léthé, azaz feledés vize és a lány mindent feledve odakerül az emberek falujába. És akkor találkoznak Phosphor-ral, de egyik se tudja a másikról, hogy ki ő. (Floránusz Questornak is megvan a maga baja. Félig hárpia, azaz hordozó.)

 

Harc földön és égen (A sötét Árny)

Itt egy lány csalja csapdába a pilinkét, aki ekkor még csak egy átlagos lány, egy ember, akit Thanathosz megkér erre.
A lány hiszi, hogy ezzel jót tesz, de aztán gyötri a lelkiismeret a tette miatt és azt kéri Thanathosz-tól, hogy hadd szülessen újjá. Mindent feledni akar. Ez a lány újjászületve szintén szerepel majd a történetekben később. Eredetileg ebben a történetben ki voltak mondva a nevek. A pilinkéé is, csak kivettem, mert úgy véltem, úgy nehezen lenne emészthető. 😉 Jut eszembe, bár fényük volt, de nem ők azok, akiket később Fényeknek nevezünk. A pilinke és Phosphor ugyanaz. De ezt gondolom már tudtátok. Később, amikor a pilinkéhez hasonló lémyek is arra a tájra vetődnek, őt keresve, az árnyak megtudják, hogy sok hozzá hasonló lény van. Így mindet pilinkének fogják nevezni. Lesznek aztán még később fehér és fekete pilinkék. A feketék azok, akik átokporral kenik magukat és így vegyülnek el ebben a világban. Háromféle pilinke lesz a harcok után. Győztesek, vesztesek, és akik nem harcoltak annakidején.

 Ide kattintva olvashatod ingyen: Harc földön és égen (novella)

 

Karácsonyi Ajándék! JÖN!

Olvasd el az összes ingyenes kisregényemet, mert hamarosan kérdéseket fogok feltenni, és ingyenesen kezdem osztogatni a novelláskötetemet a legnagyobb rajongóknak!

Nem egyszerűen csak novelláskötet lesz!

Meglepetés információkat is elhelyezek benne!

 

FONTOS!
 Aki vesz a fantasy és a kalandregényemből is, az ajándék novelláskötetet kap!
 1. Az utolsó fénysugár (2.970 Ft)
 2. Az el NEM lopott gyémánt (2.970 Ft)
 + Ajándék novelláskötet!

Postaköltség NINCS!
Írj, ha kérsz valamelyikből: info@regenyeim.hu

Shopping Cart
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0