Akció!

A tűzisten titka

150 Ft

A nevem Lidaron. Feladatom a szolgálat és a kívánságok teljesítése. Pár hónapja még a lidércek szokásos életét éltem. Fel-alá cikáztam az égen, fénylő csillaggá változva gazdám parancsszavára és hoztam-vittem, amit csak kért. Azt hiszem, a szerencsésebb lidércek közé tartoztam. Panaszra ugyanis egyáltalán nem volt okom mellette. Semmi olyat nem parancsolt, semmi olyat tennem nem kellett, ami miatt a pokolra kellett volna kerülnöm. Aztán egy napon… azaz inkább éjjelen, mire felocsúdtam… mégis ott álltam a kénköves pokol kellős közepén.

Kategóriák: , ,

A nevem Lidaron. Feladatom a szolgálat és a kívánságok teljesítése. Pár hónapja még a lidércek szokásos életét éltem. Fel-alá cikáztam az égen, fénylő csillaggá változva gazdám parancsszavára és hoztam-vittem, amit csak kért. Azt hiszem, a szerencsésebb lidércek közé tartoztam. Panaszra ugyanis egyáltalán nem volt okom mellette. Semmi olyat nem parancsolt, semmi olyat tennem nem kellett, ami miatt a pokolra kellett volna kerülnöm. Aztán egy napon… azaz inkább éjjelen, mire felocsúdtam… mégis ott álltam a kénköves pokol kellős közepén. Vagy legalábbis… ahogy körbetekintettem… az a feketén kavargó lángoló égbolt, a puszta és kietlen, halott világ… mégis mi más lehetett volna ez a hely, ha nem maga a pokol? Így kezdődött a történetem.

Az igazi döbbenet azonban csak ezután következett. Hamarosan új gazdát kaptam a sorstól. Mondanám, hogy nem volt rossz ember, de valójában egyáltalán nem ember volt, még ha igyekezett is éppúgy kinézni. Pirospozsgás arcával, vörös hajával, látványosan elütött a vidék fekete és csuklyás, különös figuráitól. Ránézésre jámbor, jóravaló embernek tűnt… csakhogy ő is lidérc volt, akárcsak én. Sosem gondoltam volna, hogy egyik lidérc lehet gazdája a másiknak. Velem mégis ez történt. És attól a naptól, illetve éjszakától kezdve ezen a különös, feketén lángoló világon éltem és követtem őt. Ez az én történetem. Így jutottam hát el Yperpéránba, a birodalomba, mely már addigra nem létezett. Suttogtak még az árnyak valami királyféléről, de már rég nem látta őt senki, így a birodalma se létezett máshol, csak a szívekben. Sokan hitték még, hogy visszatérhetnek azok az idők, ahogy a király is, de úgy tűnt, ez lehetetlen.

Shopping Cart
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0