Barion Pixel

A végzetes csók – romantikus, misztikus krimi (zsebkönyv) (50 oldal) – limitált kiadás

850 Ft

Sietve csukta be maga mögött és megnyugodva dőlt neki háttal a vastag tölgyfaajtónak. Behunyta a szemeit és mélyet sóhajtott megkönnyebbülten. Váratlan döndülés térítette magához. Érezte minden csontjában, hogy az ajtó megremeg. Mintha ágyúgolyó csapódott volna bele. Riadtan nyitotta ki a szemeit és ijedten ugrott félre. Döbbenten látta, hogy egy óriási fejsze állt a deszkába.

(Része a Lebilincselő történetek című novelláskötetnek.)

Kategóriák: , ,

“Nagy sebességgel száguldott az erdei úton. Tövig nyomta a gázpedált, miközben élvezte, hogy a friss szél a letekert ablakon át az arcába vág. Már esteledett. A fák koromsötéten, fenyegetően rázták lombjukat az út két oldalán. Alapjában véve jól érezte magát. Boldog volt. „A buli nagyon klasszul sikerült, arról a jó pár millióról nem is beszélve, amit zsákmányul ejtettünk a haverjaimmal.” – gondolta. Tudta, hogy ők azóta már minden bizonnyal a legjobb úton haladnak a tengerpart felé. Aztán irány Florida, ő pedig majd később követi őket. A tükörbe pillantott. A Ford még mindig a nyomában volt. Lerázhatatlanul. Ezen azonban egy cseppet se búsult, hisz éppen ez volt a terv . Lány léte ellenére ő vezetett a legügyesebben, így aztán rá bízták a csali szerepét. El kellett terelnie a figyelmüket, hogy a többiek észrevétlenül elszökhessenek. Tervük szerint jóideig hagynia kellett, hogy kövessék, majd a megfelelő idő letelte után, egy kedvező helyen le kellett ráznia őket. Tudta, hamarosan eljön ez a perc, de nem aggódott. Kabriójával, vagyis azzal a kabrióval, melyben ült, semmi se vehette volna fel a versenyt. Aztán nemsokára megérkezett a korábban előre kiszemelt helyhez, egy nagy kanyarhoz, melyben elsőként megpróbálhatta lerázni őket. Előtte egy kissé lassított, majd utána a kereszteződésnél sietve jobbra kanyarodott a betonos úton. Néhány száz méter után gyorsan leállította a motort. Már elég sötét volt ahhoz az utat szegélyező fák árnyékában, hogy ezt a manővert ne vehessék észre. Azt remélte, tovább haladnak, ő pedig gyorsan visszafordul.Várt. Pár pillanat és ők is elérték az elágazást. Látni ugyan nem látta őket, de jól hallatszott kocsijuk motorjának zúgása. Tudta jól, hogy leálltak. A kereszteződés miatt tétováztak. A korábbi kanyar miatt nem tudhatták, merre hajtott tovább. Ajtó csapódását hallotta. Kiszálltak, hogy jobban körülnézzenek. Az elágazás háromfelé vezetett tovább. Szíve a torkába ugrott. A füleiben lüktető vértől a kisebb neszeket már nem is hallotta.

Aztán végre, végre újra beindult a Ford. Most már csak az volt a kérdés, merre halad tovább. Nem sejtette, hogy egy kilyukadt benzintartály ilyen végzetes lehet. A nyom, melyet hagyott, egyértelmű árulójává lett. Még két pillanat és érzékelte, hogy az autó hangja egyre hangosabbá válik. Közeledett. A szíve heves ritmusra kapcsolt és már szinte kiugrott a helyéről. Nem sejtette, hogy ennyire meg fog rémülni. Képtelen volt parancsolni remegő kezeinek, de végül mégis sikerült beindítania a kabriót, majd beletaposott a pedálba és már száguldott is tovább. A Ford szinte már majdnem utolérte. Ez persze önmagában nem lett volna nagy baj. A kabrióval és ügyességével könnyedén le tudta volna hagyni ismét. Csakhogy ezúttal túl közel kerültek és ezt kihasználva tüzet is nyitottak rá. Igyekezett kihasználni a kanyargós utat és mielőbb megnövelni a köztük lévő távolságot, miközben sűrűn fohászkodott magában az istenekhez, hogy mindez sikerüljön. Bátran és merészen vette be a kanyarokat. Ebben szerencsére igen jó volt. Aztán egyszer csak kiért az erdőből. Az út onnantól nyílegyenesen szelt át egy mezőt. Balra a távolban bokrokkal tarkított magas dombon ódon épület emelkedett fel a fűtengerből. A távolban az út ismét elkanyarodott, majd erőteljes emelkedő következett. Korábban már járt arra, amikor felmérte a terepet, így jól tudta, hogy a bukkanó után majd erős ívben balra kell kanyarodni. Bár ezt tábla és sebességkorlátozás is jelezte. És azt is tudta, hogy a távolban nem más csillog, mint egy nagy, kék vizű tó. Szemben a Nap már majdnem teljesen lecsúszott, vérvörösre festve az ég tengerét. Gyönyörű volt a táj. Egy pillanatig el is ábrándozott, amikor hirtelen megrázkódott a kabrió. Ijedten nézett a tükörbe. A nyílt terep miatt túl jó célponttá vált. Akkor pillantotta meg maga mögött az aszfalton fénylő csíkot, amitől úrrá lett rajta a rémület. Nem tudta, hogy az üzemanyag vagy a fékfolyadék kezdett-e elfolyni. Annyira nem értett a kocsikhoz, de nem sok jót sejtett. Úgy érezte, hogy ennek már fele se tréfa. Hirtelen kétségbeesésében egy egészen elképesztő ötlet jutott az eszébe, amint a tóra pillantott. Tudta, meg kell játszania a halálát, hogy időt nyerjen.

Nem sejtette, hogy ez mennyire jól fog sikerülni. Teljes sebességre kapcsolt, majd rögzítette a pedált és a kormányt. Így száguldott tovább a lenyugvó Nap felé. Pár pillanat még és elérte a bukkanót. Felkészült. Úgy tervezte, amint a túlsó, lejtős oldalára ér és néhány pillanatig takarásban lesz, kiugrik. Ezt követően az út kanyarodik, a kocsi viszont egyenes pályán haladva a tóba száguld majd. Ez volt a terve. Azt nem gondolta, hogy előtte akár fel is robbanhat. Pechjére azonban, ekkor ismételten tüzet nyitottak rá. Az árokból még jól láthatta, ahogy a tovább száguldó kabrió a kanyarban kisodródva a tó felé száguldva felrobban a levegőben. Egy döbbent pillanatig csendben feküdt. Megvárta, amíg a Ford elsüvített mellette, aztán mélyet sóhajtott. Lám csak, kedvezett neki a jószerencse. Minden megsemmisült. Nem találhatnak semmilyen nyomot, semmilyen bizonyítékot utána. Sietve emelkedett fel félig a gazból. Kihasználva, hogy a kabrió egy ideig elvonja a figyelmüket, a bokrok takarásában felrohant az ódon épülethez. Gondolta, meglapul bent egy kicsit. Esőt ígértek arra az éjszakára. Azt tervezte, az majd elmossa a nyomait, miközben ő a sötétség leple alatt gyalog folytatja az útját. Óvatosan osonva megkerülte a hatalmas épületet. A túloldalán talált egy kissé korhadt deszkaajtót. Rozsdás vaspántjai csikorogtak, nyikorogtak, amikor belépett. Sietve csukta be maga mögött és megnyugodva dőlt neki háttal a vastag tölgyfaajtónak. Behunyta a szemeit és mélyet sóhajtott megkönnyebbülten. Váratlan döndülés térítette magához. Érezte minden csontjában, hogy az ajtó megremeg. Mintha ágyúgolyó csapódott volna bele. Riadtan nyitotta ki a szemeit és ijedten ugrott félre. Döbbenten látta, hogy egy óriási fejsze állt a deszkába.”

Érdekel a teljes történet?
Rendeld meg most!

Shopping Cart
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0