Akció!

Fogadás két szemszögből

290 Ft

Néma, fagyott csend telepedett a fülkére egy hosszú pillanatig. A két tengerzöld tekintet rezzenéstelenül fonódott egymásba válaszok után kutatva. Két szív zakatolt versenyt a vonattal. Gondolatok százai cikáztak értetlenül, kételyekkel telten térben és időben. A vágyott csók, áhított, édes íze…

Kategóriák: , ,

„– Jó napot! Szabad itt egy hely? – kérdeztem, elhúzva az egyik fülke ajtaját. Balra egy kopasz, termetes férfi ült újságjába temetkezve. Mogorván rám pillantott, aztán olvasott tovább. Mellette, az ülés túlsó végén egy szőke lány üldögélt élénkpiros pulcsiban. Éppen telefonon beszélgetett valakivel.

– Nem… De én… Figyelj, ha ezt nem érted meg… Nem, nem érdekel… Gondolkozz inkább! Szia! – azzal le is tette a telefont. Én közben helyet foglaltam vele szemben, az ablaknál, háttal a menetiránynak.

– Borzasztóak ezek a férfiak! – fakadt ki dühösen a lány. Ránéztem. Szikrázó mélykék tekintetét borúsan függesztette az ablaküvegre. – Furák és teljességgel érthetetlenek. – folytatta kis idő múlva. Nem tudtam, mit mondhatnék. Úgy éreztem, ez az ő magánügye. Nem tartozik idegenekre, így rám sem. Közömbösséget színlelve tekintettem a távolba. Hallgattunk.

„Igaza lehet.” – gondoltam, miközben felidéződött előttem barátom képe. Egy srácé, kit alig ismertem még. Szinte magam előtt láttam nyílt, vidám tekintetét, kedves mosolyát. Tetszett. Mindig is helyesnek találtam. Az igazság az, hogy már az első pillanatban belezúgtam. Szerettem volna, ha ő is hasonlóképp érez irántam, ám bárhogy is figyeltem, ebben a kérdésben képtelen voltam tisztán látni. Jólestek udvarló, kedves szavai, ám nem vettem komolyan. Nem vehettem komolyan, mert úgy tűnt, ilyen a stílusa. Úgy tűnt, szeret szépeket mondani a nőknek. De nem ez volt az egyetlen hibája.

Hirtelen ismét megszólalt a lány mobilja.

Shopping Cart
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0