Akció!

Yase & Drem – Kitörés

 

3 990 Ft 3 190 Ft

“Mindenfelé vezetékek lógtak, és szikrákat hánytak. A falak borítóanyaga nagy foltokban hiányzott, illetve maga a fal is több helyen le volt omolva. Valami nagy és erős lény tarolhatta le. Nem próbálta megfejteni az okokat, csak ellenőrizte, hogy működik e még a féreglyuk. Az irányító vezérlőpulton való barangolás közben ráakadt egy rögzített bázis koordinátáira és azt betáplálta az átjáróba. Csodák- csodájára, a féreglyuk megnyílt, ám ekkor a rengeteg törmelék közül előmászott egy hatalmas skorpox.”

Leírás

1. Középen két termetes sziklatömb csücsült. Egyiken ott állt egy magányos női alak. A gyenge szellő borzolta haját. Ken odalépett mellé, nesztelenül, így mikor megszólalt, majd kiugrasztotta a bőréből:
– Hát itt vagy! Mit nézel a csillagokon annyira?
– Hát nem látod milyen csodálatosak?
– Szerintem is gyönyörű! – nyugtatta meg Ken.
– Annyira szeretnék egy lenni közülük! A csillagok között járni, szabadon beutazni az összeset, kalandokat keresni. Te mit gondolsz? – Ken ezen hosszan elgondolkozott.
– Nem tudom! – vallotta be.
– Nem tudod? Nincsenek álmaid, amiket szeretnél megvalósítani?
– Még nem gondolkoztam el rajta, hogy valaha is magam járjam az utamat.
– Ez tragédia, mit nevelnek belőletek az ADES-ban, robotokat?
– Valami olyasmi – hagyta rá Ken, de ő tudta, hogy ő más, mint a társai, vele mást akarnak elérni, de ekkor még nem tudta, hogy mit.
– Mi az, ami a legnagyobb boldogságot adná a számodra? Amitől mosoly szökne a szád szélére, ha visszagondolsz, ezt mind megvalósítottad!
Ken Bree erősen vakarta a fejét a válasz után, majd végül ezt mondta:


2. Fel kell tennem a kérdést: Csatlakozol az ADES ügyeihez és szolgálod a De Carvallo céljait, bármik is legyenek azok?
– Hát ez egyszerűen hihetetlen! – mondta dühösen és rázta a fejét.
– Ezek szerint elégedetlen vagy.
– Még szép, hogy az vagyok. Azt hiszik csak egy játékszer vagyok? Hogy végrehajtok bármit anélkül, hogy megkérdőjelezném?
– Ez a parancs definíciója. Talán nem emlékszel, hogy katonának neveltek?
– Elmondom mire emlékszem! Arra, hogy a De Carvalloval éltem, a nevelt fiaként! De aztán valahogy egy kiképző táborban találtam magamat, amire nagyjából azért emlékszem, iszonyú kemény volt. Majd azok, akikkel együtt képeztek voltak azok, akik kis híján megöltek. Kísérleteztek rajtam és egy szörnyekkel teli bolygóra száműztek. De, ami a legrosszabb az az üresség, ami belülről mardos. Érzem, hogy valamit elvettek tőlem, valamit, ami nagyon fontos volt.


3. Mindenfelé vezetékek lógtak, és szikrákat hánytak. A falak borítóanyaga nagy foltokban hiányzott, illetve maga a fal is több helyen le volt omolva. Valami nagy és erős lény tarolhatta le. Nem próbálta megfejteni az okokat, csak ellenőrizte, hogy működik e még a féreglyuk. Az irányító vezérlőpulton való barangolás közben ráakadt egy rögzített bázis koordinátáira és azt betáplálta az átjáróba. Csodák- csodájára, a féreglyuk megnyílt, ám ekkor a rengeteg törmelék közül előmászott egy hatalmas skorpox.
Az ezüstös színű skorpox, vörös szemeivel Kent fürkészte. Ken először arra gondolt, hogy talán azon morfondírozik, hogy megéri e megenni ezt a kis falatot. Nyilván úgy ítélhette meg, hogy megéri, mert megindult felé, veszedelmes ollóit csattogtatva.


4. Sokáig meredten bámult a távozó űrhajó után, majd lenézett a tenyerében fekvő nyaklánc gömbjére. Már majdnem minden eszébe jutott, amit átélt. Összeszorította a tenyerét, és már tudta mi az az érzés, amely minden mást elnyomott benne. Nem más, mint a bosszúvágy. A kegyetlen, de igazságos bosszú. Mert ő bosszút fog állni, senki sem állhat az útjába, hogy ezt beteljesíthesse. Fogait összeszorítva, szemöldökét összevonva, ökölbe szorított kezekkel indult útjára egy fenevad, melynek neve Ken Bree. S ha valaki azt kérdezte volna mire készül, azt mondta volna, hogy:
– A De Carvallo térden állva fog könyörögni a kegyelemért!


(43)