Akció!

Lélekmelegítő – Fordulatos novellák sok tanulsággal, meglepetéssel

 

7.9  5.9 

Körbejártad már a világot és biztos vagy benne, hogy akkor az gömbölyű és henger nem lehet? Szerinted, aki a sötétségben lapul az biztos, hogy prédára leső vadász? De mi van, ha ő az üldözött? Megbízol az angyalokban és rettegsz a démonoktól? Jobb szerinted a holtaknak a sírban és ha valaki visszatérne, azt te megvetően zombinak neveznéd és sikoltva rohannál el azt gondolván, hogy emberhúst eszik? Neked hiába mondaná egy lidérc azt, hogy gazdám, kívánságod számomra parancs, mert azt hinnéd, hogy a lelked akarja?

Leírás

Körbejártad már a világot és biztos vagy benne, hogy akkor az gömbölyű és henger nem lehet? Szerinted, aki a sötétségben lapul az biztos, hogy prédára leső vadász? De mi van, ha ő az üldözött? Megbízol az angyalokban és rettegsz a démonoktól? Úgy véled, hogy a hibáidért mások a hibásak? Jobb szerinted a holtaknak a sírban és ha valaki visszatérne, azt te megvetően zombinak neveznéd és sikoltva rohannál el azt gondolván, hogy emberhúst eszik? Neked hiába mondaná egy lidérc azt, hogy gazdám, kívánságod számomra parancs, mert azt hinnéd, hogy a lelked akarja? Elfeledted már a mesék és legendák világát és elhiszel mindent, amit hallasz? Számítanak a külsőségek és előítéletek alapján döntesz?

Ha igen, ha nem, mindenképpen érdemes elolvasnod ezeket a szórakoztató, elgondolkodtató történeteket. Legyél részese Te is a kalandoknak és engedd, hogy kiforduljon sarkaiból az egész világod! Nézzük meg több szemszögből is a történeteket!

Kaland, izgalom, fantasy és sok tanulság!
Mert érdemes egy kicsit elgondolkodni és a dolgok mögé nézni.
Vesd le Te is a sztereotípiák, félelmek és hiedelmek béklyóit!
Jó szórakozást!


Olvass bele!

Baljós Árny a küszöbön

A leány szokatlan zajra ébredt. Először azt hitte, csak álmodta az egészet, de ahogy kinyitotta szemét, megpillantotta az ablak előtt elsuhanó árnyat. Félelem borzolta végig minden idegszálát, miközben eszébe jutott a bejárati ajtó. A nyári hőségben gyakran hagyták tárva-nyitva. Nem értett ezzel egyet, de hiába adott hangot félelmeinek minden nap. Édesapja csak legyintgetett, mondván, hogy biztonságos a környék, senki se próbálna meg betörni, nyugodtan alhatnak. És egyébként is. Mit vinnének el? A család az anyagi összeomlás peremén állt. Az egykor büszkeségre okot adó családi ház már egy omladozó szellemkastélyhoz hasonlított leginkább. A leány sietve kelt fel és mezítláb, csendesen, lélegzetét visszafojtva osont szobája kitárt ajtaja felé. Nem emlékezett arra, hogy nyitva hagyta. Halkan lépdelt, lábujjhegyen. Nem mert villanyt kapcsolni. Dermesztő csend áradt szét. Óvatosan lépett ki, majd ijedten rezzent össze, meghallva a nyüszítést. A telihold sápatag fénye megvilágította a kutya rémült tekintetét, mely ettől csak még dermesztőbbnek hatott. Éppen egymás szemébe néztek. Az állat félelmében egészen a folyosó legtetejére húzódott fel. A leány jól tudta, hogy ha még egy ilyen nagy és ereje teljében lévő farkaskutya is így megrémült, akkor aztán igazán van ok a félelemre. A hátsó szoba ajtaja felé tekintett. Az is tárva-nyitva állt. Látta, hogy szülei odabent nyugodtan alusszák az igazak álmát. Senki se rettegett rajta kívül. Senki se sejtette még a közelgő veszélyt. Letekintett a földszintre vezető kopár falú lépcsősoron, melyet lent, a szemközti ablakokon át beszűrődő fények még rémisztőbbé tettek. Leginkább az aggasztotta, hogy ha elindul, bármely pillanatban szembe találhatja magát a közelgő idegennel. Ki tudja ki lehet és milyen céllal érkezik? Tudta azonban, hogy nem tétovázhat. Minden pillanat számított. Mélyet sóhajtott és minden bátorságát összeszedve sietős, puha léptekkel futott le a hideg, beton grádicsokon. Odalent meglebbentette haját a hűvös éjszakai szél, amint kilépett a lépcsőfordulóban. És akkor… akkor megpillantotta a sötét alakot, mely abban a pillanatban jelent meg a teraszon és már indult is felé. A bejárati ajtó tárva nyitva állt! Semmi se adott védelmet. Az otthon biztonsága nem létezett.

A leány riadtan, kapkodva ragadta meg az ajtót és egy gyors mozdulattal már be is csukta… de a kulcs… pedig számított rá. Azt hitte, csak el kell fordítania. Döbbent rémülettel látta, hogy nincs a zárban…

Vajon mi lesz a leánnyal? És mi lesz a meglepő fordulat?

A tűzisten

A nevem Lidaron
Feladatom a szolgálat és a kívánságok teljesítése. Pár hónapja még a lidércek szokásos életét éltem. Fel-alá cikáztam az égen, fénylő csillaggá változva gazdám parancsszavára és hoztam-vittem, amit csak kért. Azt hiszem, a szerencsésebb lidércek közé tartoztam. Panaszra ugyanis egyáltalán nem volt okom mellette. Semmi olyat nem parancsolt, semmi olyat tennem nem kellett, ami miatt a pokolra kellett volna kerülnöm.

Aztán egy napon… azaz inkább éjjelen, mire felocsúdtam… mégis ott álltam a kénköves pokol kellős közepén. Vagy legalábbis… ahogy körbetekintettem… az a feketén kavargó lángoló égbolt, a puszta és kietlen, halott világ… mégis mi más lehetett volna ez a hely, ha nem maga a pokol? Így kezdődött a történetem.

Az igazi döbbenet azonban csak ezután következett. Hamarosan új gazdát kaptam a sorstól. Mondanám, hogy nem volt rossz ember, de valójában egyáltalán nem ember volt, még ha igyekezett is éppúgy kinézni. Pirospozsgás arcával, vörös hajával, látványosan elütött a vidék fekete és csuklyás, különös figuráitól. Ránézésre jámbor, jóravaló embernek tűnt… csakhogy ő is lidérc volt, akárcsak én. Sosem gondoltam volna, hogy egyik lidérc lehet gazdája a másiknak. Velem mégis ez történt. És attól a naptól, illetve éjszakától kezdve ezen a különös, feketén lángoló világon éltem és követtem őt. Ez az én történetem. Így jutottam hát el Yperpéránba, a birodalomba, mely már addigra nem létezett. Suttogtak még az árnyak valami királyféléről, de már rég nem látta őt senki, így a birodalma se létezett máshol, csak a szívekben. Sokan hitték még, hogy visszatérhetnek azok az idők, ahogy a király is, de úgy tűnt, ez lehetetlen.

Bár szabad lehettem volna! Bár ne kellett volna folyton másokat szolgálnom. Az erőmmel, a képességemmel bármit elérhettem volna. Tudtam, éreztem ezt. Éreztem, hogy többre lennék hivatott. Sokkalta többre. Csakhogy engem kötött a lidércek átka. Nem tehettem semmit ellene. Azt hittem, nincs más választásom.
Azt hittem, szolgálnom kell, amíg csak élek.
De aztán… egyszer csak jött az a pillanat és felvillant bennem egy ötlet. Döntésem pedig gyökeresen megváltoztatta az életem.

Vajon miként szabadul fel rabságából? Vagy valami egészen más, váratlan fordulat következik?

Érdekelnek a folytatások? Rendeld meg!