Akció!

Megtalált álmok

100 Ft

Szertefoszló káprázat

Amint rájött, hol jár, egyik kilincs után a másikhoz rohant és sietve lépett be az újabb és újabb termekbe. Útbaigazítást kért és valaki azt mondta, menjen egyenesen… mindaddig míg egy korinthoszi oszlopot nem lát. Ő pedig már rohant is a gyönyörűségesen díszes, aranyozott helyiségeken át. Kicsiny szobák szekrényekkel és asztalokkal… aztán végül egy folyosóra ért, mely egy utolsó helyiséghez vezetett.

Kategóriák: , , ,

Amint rájött, hol jár, egyik kilincs után a másikhoz rohant és sietve lépett be az újabb és újabb termekbe. Útbaigazítást kért és valaki azt mondta, menjen egyenesen… mindaddig míg egy korinthoszi oszlopot nem lát. Ő pedig már rohant is a gyönyörűségesen díszes, aranyozott helyiségeken át. Kicsiny szobák szekrényekkel és asztalokkal… aztán végül egy folyosóra ért, mely egy utolsó helyiséghez vezetett. Ajtaja tárva nyitva állt, így jól láthatta a rideg fémfelületeket, a hosszú asztalt és azt, hogy nincs bent senki. Elkiáltotta a nevet… nem… nem a király nevét, hanem a sajátját… nem, nem azt… nem az eredetit. Hangjára előlépett egy csuklyás alak. Akkor vette észre, hogy a helyiség túlvégéről jobbra egy sötét folyosó nyílik.

– Te itt? – kérdezte meglepetten – Már rég a királynál kéne lenned!

– Tessék? – kérdezett vissza és érzékelte, amint szemei tágra nyílnak a döbbenettől.

– …. már vár rád! – felelte a fickó, ezúttal a nevet is kimondva.

A lány először azt hitte, nem jól hallotta. Bár ő is jól tudta, hogy ki a király, de így kimondva…

– H-val? – kérdezett vissza.

– Még szép, hogy H-val. Mi mással kezdődne? Ki más lehetne a király? – rökönyödött meg a fickó, miközben döbbenten hátrált egy lépést. Látszott rajta, hogy nem érti, miként tehetett fel egy ennyire ostoba kérdést a leány.

– Mert őt keresed, nem? – kérdezte aztán.

– Igen… Persze. – bólintott rá a leány, mert így is volt.

– Akkor meg menj, ne húzd itt az időt! Itt vissza a folyosón, majd az első lépcsősornál balra fel és jobbra lesz az ajtaja. – adta ki útbaigazítását és kezével még mutatta is az irányt.

Shopping Cart
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0