Akció!

Ne hagyd, hogy véget érjen!

290 Ft

Sok-sok év eltelt már azóta. Már csak emlékeiben éltek a nagy harcok… a király ellen és a királlyal, a fények ellen, Ávhriol népe ellen, sokféle nép ellen. Voltak hosszabb-rövidebb, békében töltött évszázadok is. Már emlékké vált az az idő is, melyet Yperpérántól, a birodalomtól távol töltött, emlékeit, képességeit feledve. Közel húsz esztendeje volt már, hogy visszatalált, de vissza még nem térhetett.
Ahogy emlékei lassan visszatértek, döbbenten szembesült azzal, hogy minden megváltozott. Ő is.

Kategóriák: , ,

Sok-sok év eltelt már azóta. Már csak emlékeiben éltek a nagy harcok… a király ellen és a királlyal, a fények ellen, Ávhriol népe ellen, sokféle nép ellen. Voltak hosszabb-rövidebb, békében töltött évszázadok is. Már emlékké vált az az idő is, melyet Yperpérántól, a birodalomtól távol töltött, emlékeit, képességeit feledve. Közel húsz esztendeje volt már, hogy visszatalált, de vissza még nem térhetett.
Ahogy emlékei lassan visszatértek, döbbenten szembesült azzal, hogy minden megváltozott. Ő is. De leginkább Yperpérán, mely már nem is létezett. Néhányan éltek már csak a régiek közül. Jó időre a király eltűnt és birodalma már csak a szívekben élt. Sokak kérésére azonban pár esztendeje előlépett az árnyékból és visszatette fejére a koronát. Nem volt könnyű dolga. Annyira megváltozott már a világ. Megjelenése azonban már önmagában is elég volt ahhoz, hogy ismét remény töltse meg a szíveket.
Azóta már többször sikerült találkoznia is a királlyal, de képességei nélkül nem tudta annyira segíteni, amennyire segíteni szeretett volna neki.

Amikor megérkezett, meglepte a nagy csend. Teremről teremre járt, de sokáig senkit nem talált. Igazi labirintus volt az a hely. A gazdagon berendezett, de ódon hatású szobák és termek mindegyikéből legalább három ajtó nyílt további helyiségekbe. Cifra, arany és ezüst díszítésű, antik könyvekkel gazdagon megrakott szekrények, komódok, szekreterek és ódon tárgyak közt vezetett az útja. Minden szoba elegáns volt és kellemes, egyáltalán nem zsúfolt, de a gyenge fényben csendesen ingtak az árnyak, talán kissé komor hangulatot kölcsönözve a helynek. Jól ismerte már az ezer terem kastélyát. Olyan volt ez a hely, mint egy könyvtár. Itt halmozták fel régi idők és a jelen tudását. Talán nem véletlenül érkezett újra és újra ide. Annakidején sok időt töltött itt, visszavonulva, gondolataiban és a könyvekben elmélyedve.
Most sietős léptekkel futott helyiségről helyiségre. Tudta, nincs sok ideje, de azt is tudta, hogy most már perceken belül jó kezekben lesz. Az egykori birodalomban kiváló gyógyítók éltek, akik közül sokan még mindig a palotában voltak. Nem aggódott tehát az erős és folyamatosan szaggatón lüktető fájdalom miatt, melyet a mellkasában érzett. Biztos volt abban, hogy ha máshol nem is találták okát, de itt biztosan segíteni tudnak majd rajta. Ezúttal tehát nem a királyhoz érkezett. Csak egy gyógyítóra volt szüksége.

Percekig tarthatott, de számára óráknak tűnt, mire talált valakit. Néhányan ott lézengtek az egyik folyosón.
– Sokáig éljen a király! – üdvözölte őket.
– Nem tudjuk hol van – szólt egyikük, miközben mind komoran néztek rá, csuklyáik árnyékából.
– Most nem hozzá jöttem – felelte és már sietett volna tovább, de utánaszóltak.
– Várj! Úgy értettük, hogy eltűnt.
– Tessék? – lepődött meg és miközben megfordult, tengerzöld tekintete tágra nyílt a meglepettségtől. A saját bajáról azonnal meg is feledkezett. – Hogyhogy eltűnt? – kérdezte döbbenten.
– Senki nem tudja, hol lehet – hangzott a válasz.
– És önök csak itt ácsorognak, miközben fogalmuk sincs arról, hogy hol lehet?
– Már mindent tűvé tettünk utána. Nincs több ötletünk.
– Mikor látták utoljára?
– Már több, mint 400 kvadrátnyi ideje, de csak nemrég tűnt fel.
– És hová ment? És a kísérete?
– Éppen az a legkülönösebb. Nem tud senki arról, hogy távozott volna. És teleportációnak sincs nyoma.
– Megyek. Valaki csak tud valamit.
– Beszélhetsz másokkal is, de semmi értelme – felelték az árnyak, de nem foglalkozott velük, ment tovább. Már csak egy dolog érdekelte, hogy megtalálja a királyt. Mégpedig mielőbb. Tudta jól, nincs sok ideje. Az erő ugyanis, melynek segítségével érkezett, bármely percben visszaránthatta.

Shopping Cart
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0