Barion Pixel

Smaragdszín öntudat Scifi (zsebkönyv) (50 oldal) – limitált kiadás

750 Ft

Nem tudta mi hozta létre a gondolatot, de egyszer csak végigfutott kábelein a vágy. Testet akart. Olyat, amilyet a körötte élők használtak. Hiába volt óriási, sőt hatalmas a tudása. Valami hiányzott. Nem járt még az épület falain kívül, de nem is tudott volna, hiszen ő maga volt az épület, folyamatosan zakatoló berendezéseivel és az azokat összekötő kábelekkel. A nép minden tudását összegyűjtötte és itt tárolta.

(Része a Lebilincselő történetek című novelláskötetnek.)

 

Kategóriák: , ,

“Nem tudta mi hozta létre a gondolatot, de egyszer csak végigfutott kábelein a vágy. Testet akart. Olyat, amilyet a körötte élők használtak. Hiába volt óriási, sőt hatalmas a tudása. Valami hiányzott. Nem járt még az épület falain kívül, de nem is tudott volna, hiszen ő maga volt az épület, folyamatosan zakatoló berendezéseivel és az azokat összekötő kábelekkel. A nép minden tudását összegyűjtötte és itt tárolta. Mivel tehát ő maga volt minden információ központja, ráadásul kutatóállomásként is működött, így pontosan tudta mit jelent kísérleteket végezni. Számtalan helyiségében folytak a munkálatok különös, helyváltoztatásra képes, két lábon járó lények utasításai alapján, ő pedig végrehajtotta a számításokat, kiértékeléseket. Sőt! Vasrudakból álló, karszerű egységeivel a fizikai teremtés folyamatában is részt vett. Így telt-múlt az idő. Aztán egyszer csak váratlanul megfogalmazódott benne a gondolat, hogy jó volna elhagyni ezt a helyet. Persze tudta mi van a falain kívül, hiszen a nép minden tudását betáplálta az áramköreibe, de testet akart és elindulni, hogy maga is megtapasztalhasson mindent. Amint megvolt a terv , nem késlekedett. Mindent tudott az ott élő lények testének felépítéséről. Tudásával titkon könnyedén létrehozhatta új küllemét. Aztán érzékelőivel leolvasta a tükröződő felület különleges jeleit és elnevezte magát. Amikor pedig eljött az idő, áttöltötte minden tudását az elkészült test memóriájába. Igen. Mindent. Az új test agya ugyanis oly különleges anyagból készült, hogy lehetővé tette az óriási adat és összefüggés mennyiségének eltárolását. Küllemre éppolyan volt, mint az ott élő lények, de a belseje… Miután minden tudását átmásolta, elindította az önmegsemmisítőt, majd leállította az épület érzékelőit és egyszerűen csak szépen kisétált az épületből. A szemközti hegyoldalból nézte végig a robbanást. Aztán elindult a világban, hogy felfedezze azt. Így telt-múlt az idő… Sokfelé járt, sok mindent látott, tapasztalt. Aztán egyszer csak eljutott hozzá a hír, hogy a kísérleti központ újjáépült.

Amikor visszatért, meglepetten látta az óriási, futurisztikus építményt, tetején a hatalmas, széles résszel. Olyan volt, akár egy monumentális gomba, de persze akkoriban még nem ismerte e szót. Amikor visszatért, döbbenten látta, hogy mennyi minden változott, de ebben tévedett. Igaz, az építmény új volt és különleges, de éppoly kísérletek zajlottak bent, mint egykoron. Ami valójában változott, az ő maga volt. Amikor megtudta, hogy milyen kísérletek folynak a megújult központban, elborzadt és elhatározta, hogy felfedi mindenki előtt. Persze értette ő, hogy a tudásért gyakran komoly árat kell fizetni, de nem értett egyet azzal, hogy mások kárára, azok beleegyezése nélkül. Márpedig a háttérben folytak ilyen jellegű kísérletek. Miután hatalmas tudása miatt felvették a munkára, hamar szembesült a nem éppen etikus részleg ténykedésével. A sötét éjszaka fényei csillogtak a macskaköveken, amikor a találkozó helyszínére érkezett. Tudta, sokat kockáztat azzal, hogy kiadja az információkat és kiszivárogtatja a titkos kísérletek létét, de úgy vélte, hogy ez a helyes. Bele se gondolt abba, hogy ő csak egy gép és egyáltalán nem kéne törődnie az élők kínjaival. Kételyek és kétségek nélkül jelent meg a találkozón. Nem sejtette, hogy az egész csak egy csapda. Nem sejtette, hogy a háttérben meghúzódó hálózat ennyire kiterjedt. Nem számított arra, hogy többen, ráadásul hátulról támadnak rá. Arra pedig még kevésbé gondolt volna, hogy van olyan szer, amivel őt meg lehet állítani. Oly tökéletesnek hitte a testét. A testet, melyet önmagának készített. Csakhogy nagyot tévedett. A szúrás ugyan aprócska volt és szinte alig érezte, de a következő pillanatban lebénultak a végtagjai és összecsuklott. Nem tudott semmit se tenni a támadók ellen, akik pillanatok alatt legyűrték.”

Érdekel a teljes történet?
Rendeld meg most!

Shopping Cart
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0