Barion Pixel

Válaszaim – Ludányi Bettina kérdései

1. Milyen rendszerességgel ülsz le a laptopod elé (mármint írni)?

Őszintén szólva én már nem szoktam írni. Rég megírt írásaimat kezdtem el ingyenesen közzétenni a weboldalamon. (Azért néha már előfordul, hogy utazás közben, amikor nincs jobb dolgom, mobilon írok rövid történeteket.) Van egy kalandregény-sorozatom és egy fantasy-sorozatom és sok novellám, rövid történetem. Idén, rajongói kérésre két regényem meg is jelent:
– Az el NEM lopott gyémánt
– Az utolsó fénysugár

—————————-
2. Van jól bevált módszered? Például minden egyes nap egy órát mindenképp szánsz rá, vagy ilyesmi.

Az ilyen jellegű kérdéseket sose értettem. :O Az írás szerintem, nem munka, mint a favágás, amit az ember nem szívesen végez, ezért felosztja részletekre. Amikor régen volt időm, nekiálltam, leültem és leírtam a történeteket. Sose jutott volna eszembe, hogy motiváción gondolkozzam. Szerintem valakinek vagy vannak történetei vagy nincsenek. Ha vannak, akkor csak az a kérdés, hogy érdekel-e valakit még rajta kívül. 😀 Ha igen, és van rá ideje, akkor le kell írni. Nem hiszem hogy ez olyan dolog lenne, mint a torna, amire jó lenne naponta szánni 30 percet és amire valami ütemtervvel rákenyszeríti magát az ember. Az ilyesmit sose értettem. De lehet, hogy azért nem értem, mert én nem vagyok író. Nem hajt a kiadó. Én csak mesélek, csak szórakoztatom az olvasóimat.

—————————-
3. Hogyan oldod meg, hogy a munka/háztartás/család/gyermek (kinek mi) mellett még erre is van időd?

Sehogy. 🙂 Mint írtam, nincs rá időm. Én nem tudnék leülni csak félórára írni. Az írás egy magával ragadó dolog. Filmként kezdenek peregni a történetek, amiket igyekszem minél érzékletesebben, minél filmszerűbben leírni. Az ilyet nem lehet pár perc vagy 1-2 óra után abbahagyni szerintem.

—————————-
4. Mi az, ami hajt? Honnan fakad az erőd?

Az olvasóim szeretete adja az erőt. Ma már igen sokan várják az újabb és újabb történeteimet. Felelősséggel tartozom irányukban. Már nem hagyhatom félbe a mesélést. Ahogy már sokan írták, feldobom a napjukat, várják. Ezért a nehézségeim ellenére is időről-időre igyekszem valami újdonsággal jönni. Szerencsére még van bőven olyan írásom, mely már készen van, gépen vagy kézirat formájában. A téli-szünetben sok új novellát is szeretnék közzétenni és az eddigieket is csokorba fogom szedni, mert sokan jelezték, hogy időnként egyes történetekről lemaradtak. Szeretném, ha minél többek napjait tehetném szebbé az izgalmas, fordulatos, romantikus, elgondolkodtató vagy éppen vicces történeteimmel.

Shopping Cart
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0